В Пловдив бият шута на университетски преподаватели, ако студентите не ги харесват

share

“Ние подбираме най-добрите професори. Студентите се произнасят за качеството на преподавателите с анонимни анкети. При положение, че един професор получи негативна оценка от студентите в две поредни години, той си отива. Ние сме единственият университет, който освобождава професори, няма другаде такава практика, защото държим на своя авторитет просперитет.”  Това каза ректорът на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите доц. Димитър Димитров, цитиран от Марица.

Той се обърна към първокурсниците и с друга шокираща информация - че от 12 хиляди висшисти вузът е регистрирал само трима безработни. Кметът Иван Тотев се върна в пловдивския филиал на Техническия университет, но не като студент, а за да открие новата учебна година на висшето училище. Церемонията се проведе паралелно с тази в университета майка в столицата, а на огромен екран бе излъчена в реално време речта на президента Росен Плевнелиев, който приветства студентите. Тотев е завършил компютърни системи и освен ръководството, поздрави и хората в учебен отдел, които оправяли не само заверките, но му намерили и загубената студентска книжка.

Кметът добави, че предстои изграждането на технологичен парк съвместно с шестте държавни висши училища под тепетата, БАН и общината. В момента се разработва концепция, а финансирането ще е по проект Регионално развитие. Бизнеспаркът ще е насочен към производство на храни. Директорът на филиала проф. Михаил Петров приветства 470-те първокурсници и ги увери, че ще се реализират успешно на пазара заради огромната нужда от инженерни кадри.
Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков и зам.- министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев откриха обновените по европейски проект към МРРБ три корпуса и библиотека по време на тържеството за откриването на новата академична година. Близо 5 милиона лева са вложени за саниране, подстъпи за хора с увреждания и модернизация на администрацията и обслужването.

Водещи новини

Още новини