Няма да закриват училището в с. Кардам

Булфото
share

С жалба на родители беше спряно закриването на основното училище в село Кардам, Поповско, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование в Търговище Невяна Захариева.

Решението училището да бъде закрито беше взето в края на миналата учебна година от общинските съветници в Попово, последва и съответната заповед на министъра на образованието Сергей Игнатов.

Така школото остава отворено до произнасянето на решението на съда по жалбата.

Първият учебен ден в основното училище в Кардам започна с 21 ученици. Малкият брой на учениците се дължи и на това, че още след вземането на решението на Общинския съвет в Попово много от децата били насочени да се запишат в учебни заведения в града. Осигурен е и транспорт за придвижването им до тях.

Останалите да учат в Кардам са деца на различни възрасти и трябва да се обучават в различни класове. В продължение на седмица броят на учениците ще бъде следен и ще се търси решение за нормално протичане на учебния процес.

Общо 12 628 деца в Търговищка област ще се обучават в 56 училища, сочи справката на РИО на Министерството на образованието, младежта и науката. Всички текущи ремонти по училищата приключиха навреме преди първия школски звънец. Предучилищните групи са обособени в 10 училища и 33 детски градини.

Водещи новини

Още новини