Политика и дипломация по лавровски: ще убиваме, докато не ни разрешите да крадем

  • 07 октомври 2024 16:45

  • 2305
  • 0
Политика и дипломация по лавровски: ще убиваме, докато не ни разрешите да крадем
© Getty Images/Novini.bg

Знаем, че здравият разум и логиката отдавна са напуснали онази страна, ама това не ни пречи да продължаваме да се изумяваме от поведението на дадени тъжни коне. Е… и не само. 

сергей лавров е дал интервю за „Нюзуик“ и открехнал вратата на душевните си страдания за пред света – да надникне вътре. 

Казал, че Съединените щати ще понесат „опасни последствия“, ако продължат с оказването на военна помощ за Украйна. В смисъл… вместо да подкрепят руското предложение, с което Москва да си вземе част от украинската територия. 

… Кин-дза-дза! Е положението…

Сергей Лавров: САЩ да подкрепят руското предложение и войната в Украйна приключва

„Лавров посочи, че Русия предлага „изгоден план“, с който да бъде сложен край на кръвопролитията и да се обнови архитектурата на сигурност на континента“.

Превод: русия убива жени и деца в Украйна и ще продължи, докато светът и в частност Западът не ѝ уйдисат на акъла и не ѝ дадат каквото си поиска. Същевременно Западът е виновен за кръвопролитията. 

Не, не… правилно сте разбрали: русия убива жени и деца, стреля по жилищни блокове в Украйна и твърди, че Западът е виновен за това, защото не се съгласяват да ѝ подарят територии от Украйна. 

„Вижте какво ме карате да правя“, казва русия и продължава да убива. Все едно спирането на кръвопролитията не е в нейните ръце. Както и продължаването им. Какво избира? Продължаването им. Кой е виновен? Другите, как кой!

Още сергей лавров: „По думите му НАТО, ръководен от САЩ, първи е посял семената на войната преди десетилетие и в момента продължава да разпалва огъня“.

Преди десетилетие, когато украинците казаха: стига руска корупция и дърпане назад, ще бъдем европейци. Тогава русия започна да ги плаши с война и те попитаха НАТО дали могат да се присъединят, за да се пазят от кремълските луди. НАТО каза: да. 

Това, според сергей лавров, е „разпалване на огъня“. Но те там са си такива – не оставят истината да им развали хубавата история. А и са свикнали мужиците на всичко да вярват, та са много обидени, когато светът не им се връзва на глупостите по същия начин като вътрешната им аудитория. 

Не му се чудете на сергей лавров – мисля, че не е луд, просто е свикнал да му вярват на лъжите и се сърди, когато не го правят. Приема го лично. 

Вижте какво е руското условие, дето тоя го смята за ключ към спиране на кръвопролитията:

„Руското предложение за край на войната предвижда Украйна да се откаже от Донецка, Херсонска, Луганска и Запорожка област, както и от Кримския полуостров, които да влязат в състава на Руската федерация. Друго условие е Киев да се откаже от кандидатурата си за членство в НАТО“.

Мхм… а, още нещо? 

Те ще казват на другите държави къде ще членуват и къде – не. Ако решат, ще влязат с армия и ще си вземат територии. И, ако някой им се опре, ще го обвинят, че разпалва конфликт.

Но те са „миролюбивите“ и никога не са агресор. Поне така се тиражира в техния фолклор. Казах „фолклор“, защото да ги нарека „медии“… нали! 

Че имат ***** в главата вместо мозък, това е повече от ясно. Там са си така. Какво кара обаче хора из другите държави да им се възхищават, че и да ги чакат с отворени обятия да идват „да ги освобождават“? Това е повече от загадка. 

В България има такива, дето чакат руслямистите да дойдат да ги освободят от европейското робство. Но, когато руснаците обявиха, че отварят границите за всеки, който се чувства подтиснат от европейските ценности, ни един не отиде…

Гледай кво нещо, а…

Но да се върнем на сергей лавров и неговото бръщолевене. 

Към днешна дата, доколкото виждаме, възстановяването на мира не е в дневния ред на нашия противник. Зеленски все още не е отменил указа си за забрана на преговорите с Москва. Съюзниците на Вашингтон продължават да оказват политическа, военна и финансова подкрепа за Киев, с което удължават войната“.

Лекарите удължават войната, като продължават да дават лекарства на пациента“, троснато казала чумата. 

Сърдит е сергей лавров, че украинците не са съгласни да им подарят територии и да им целунат ръка. Както се очертава и по-сърдит ще става. Но скоро няма да можем да разберем, защото, ако лицето му продължи така да се удължава, винаги ще изглежда просто тъжен… „ядосан“ няма да е сред палитрата от емоции. Явно не взима пример от бункерното джудже с обувки на платформи в кремъл – да се тъпче с ботокс. 

________________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2305 0

Водещи новини