Председателят на НС Рая Назарян даде старт на учебната година във ВУТП

НС
share

Председателят на Народното събрание Рая Назарян откри учебната година във Висшето училище по телекомуникации и пощи. Тя посочи, че образованието е дългосрочна инвестиция в бъдещето.

През изминалите повече от 140 години Висшето училище по телекомуникации и пощи доказа, че дава качествено и модерно образование на своите възпитаници, което им гарантира успешна реализация в тяхното професионално бъдеще, подчерта председателят на парламента.

Рая Назарян поздрави ръководството на висшето училище за целта, която си е поставило, да бъде лидер в българското висше образование при специфични дисциплини като киберсигурност, изкуствен интелект, технологии и иновации. Това е много амбициозна задача, но аз вярвам, че  имате потенциала да я постигнете, заяви тя.

Студентите и преподавателите имат  привилегията и огромната отговорност  да пазят  академичния дух и традициите,  да дават своя  принос за развитие на висшето училище като средище на науката и знанието. Заедно като един екип, вие сте изкусните майстори за светлото  проспериращо бъдеще на нашата нация, подчерта Рая Назарян.

Рая Назарян открива академичната година във Висшето училище по телекомуникации и пощи

Председателят на парламента поздрави преподавателите за високия професионализъм  и ерудицията, за научните  успехи, за  тяхната отдаденост в преподаването и за грижата към младите хора. Развитието на  страната ни не е възможно без образование на световно ниво и качествена  българска наука, а те са немислими без вас, допълни Рая Назарян. Председателят на Народното събрание призова студентите да се възползват в максимална степен от знанията и уменията  на преподавателите,  да не пестят усилия в ученето и допълни, че младостта има едно основно предимство и това е времето. От вас самите зависи с какво съдържание ще изпълните това време, подчерта тя.

Рая Назарян се обърна към студентите с думите, че най-важният и сложен алгоритъм, върху който ще работят в живота си, това са самите те.  Тя допълни, че с труд, постоянство, дисциплина, отдаденост, резултатът сам ще дойде и подчерта, че вярва в техните успехи. Вашият потенциал е най-ценното, което има нашата Родина, завърши  словото си председателят на Народното събрание.

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите офицери пилоти при авиоинцидента край Трета авиационна база „Граф Игнатиево".

Председателят на Народното събрание Рая Назарян връчи дипломи на завършващи с отличие студенти от Випуск 2024 г., съобщават от правителствената пресслужба.

Водещи новини

Още новини