Новият студентски кампус ще струва 470 млн.лв

share

Идеята за построяване на нов студентски кампус бе приета доста секптично, но аз направих една предварителна оценка и сондаж. Това ще струва 470 млн. лв за 50 блока и тези пари няма да дойдат от държавата, а от външни инвеститори.Това заяви ректорът на Медицинска академия проф. Ваньо Митев в сутрешния блок на БНТ.

Той е категоричен, че архитект Диков трябва да реши къде да бъде построен новия кампус, но според него най-добре  е това да стане на изхода на София към Пловдив. Там има в близост и метро, което ще позволи на студентите да стигат бързо до всяка точка. 

"Няма банка, която да не отпусне кредит, защото печалбата е нарисувана просто. Това са 50 блока пълни целогодишни. Да, наемите ще са по-високи, но и условията ще са по-добри. Представете си ги блоковете и около тях спортни площадки", категоричен е Митев.

Факт е, че по време на криза аз вдигнах приходите три пъти в университетите, а първоначално ми казаха, че съм луд, коментира проф. Митев.

Той добавя, че в Студентски град режимът е много по - строг, но това са млади хора и изкушенията са много. Голяма част от тях забравят, че идват тук, за да учат. Това вече е жилищен квартал и има една концентрация на съмнителни заведения, което не е тайна за никого.

Рейтинговота система работи и това е начина за решаване на проблемите във висшите учебни заведения, каза той. Проф. Митев заяви, че засега няма затворени университети, но начина за регулиране на университетите е като се преструктурират, защото икономическото им затваряне няма да стане.

Много съм разочарован от пасивността на външно министерство относно отказа на Турция да признава нашите дипломи, категоричен е ректорът на Медицинска академия.

Водещи новини

Още новини