Как ще учат децата?

Pixabay
share

Грипът продължава да настъпва у нас. Общо седем области обявиха официално грипна епидемия.

В Плевен противоепидемичните мерки влизат в сила от днес – 24 януари. Във Варна, Бургас и София-област това ще се случи от четвъртък – 25 януари.

Грипна епидемия в Плевен, но не и грипна ваканция

Миналата седмица епидемия вече беше обявена в Смолян, където срокът ѝ е продължен до края на месеца. Същите мерки важат за Пловдив и Габрово. С ръст на болните от грип са също така Ямбол и Пазарджик, но там все още няма обявена грипна епидемия.

В последно време наблюдаваме завишаване на заболеваемостта. Децата идвам с грипни и грипоподобни симптоми. Въпреки стриктното спазване на наложените вече мерки, тази заболеваемост се повишава, като през последните дни имаме около 200 деца, които отсъстват от учебни занятия“, обясни пред бТВ медицинската сестра Мариана Вълкова от СОК „Св. св. Кирил и Методи“.

Тя предлага учебният процес да се спре, като той може да мине онлайн. „На ден през кабинета ми минават по 20-25 деца“, поясни още сестра Вълкова. Данните на РЗИ-Бургас показват обаче, че една 13% от учениците са болни, което на този етап не предполага промени в учебния процес.

Водещи новини

Още новини