Бургас и София-област също в грипна епидемия от четвъртък

  • 23 януари 2024 17:18

  • 3494
  • 3
Бургас и София-област също в грипна епидемия от четвъртък
© Bulphoto (архив)

Бургас и София-област също обявяват грипна епидемия от четвъртък – 25 януари, съобщиха от пресцентъра на министерството на здравеопазването. В Бургас тя ще е в сила до края на месеца, а в София-област до 1 февруари включително. Междувременно Смолян удължава въведените противоепидемични мерки. Там епидемията е в сила от 18 до 24 януари включително, но заради високите нива на заболяемост, периодът се удължава до края на настоящи месец.

Така общият брой на областите, въвели временни мерки срещу разпространението на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) става общо седем. Припомняме, че от утре епидемия е в сила за област Плевен, а от 25 януари и за област Варна. До 28 януари пък са в сила противоепидемичните мерки в Габрово и Пловдив. 

Официално: Нови две области обявяват грипна епидемия

При обявена грипна епидемия се преустановяват плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Провежда се стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища. Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни.

В зависимост от развитието на грипната епидемия в дадена област, временните противоепидемични мерки могат да бъдат допълвани, а периода на тяхното действие – удължаван.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3494 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.23 | 18:44

2
Ви е.а майката проста! Зима е бе тъпаци,хората настиват......
Max

2024.01.23 | 21:50

3
Майка ти настива, олигофрен. Грипът НЕ Е настинка, да те е*а в копейката малоумна!

2024.01.23 | 18:05

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини