Осем русенски педагози получиха почетното отличие "Неофит Рилски"

Getty images
share

Осем педагогически специалисти от Русе получиха почетното отличие "Неофит Рилски", което се присъжда от Министерството на образованието и науката за високи постижения в сферата на преподавателската дейност, съобщиха от областната управа в града за БТА.

Наградени са директорите на ОУ "Любен Каравелов", професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура, професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", средното училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" и на детската градина "Чучулига" - съответно Веселка Николаева, Мариана Гъркова, Камелия Денчева, Мария Дуканова, Искра Иванова и Скарлет Гвоздейкова.

Петима педагози от Радомир са удостоени с отличието "Учител на годината"

Отличия са присъдени и на две учителки - Марияна Пенчева-Байчева от ОУ "Иван Вазов" и Цецка Маркова-Енчева от гимназията с преподаване на немски език.

Наградите са връчени от областния управител на Русе Борислав Българинов, от кмета на града Пенчо Милков и от началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева.

Педагозите получиха и грамота от областния управител за съществен принос за развитието на образованието в Русенско.

Водещи новини

Още новини