В Габровска област 21 на сто от педагозите са пожелали да се ваксинират

  • 15 януари 2021 12:20

  • 197
  • 0
В Габровска област 21 на сто от педагозите са пожелали да се ваксинират
©

В Габровска област 21,4 на сто от педагогическите специалисти и 11,4 на сто от непедагогическия персонал са заявили желание да се ваксинират срещу коронавирусната инфекция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Данните са били предоставени на областния управител Невена Минева заради изпълнението на дейностите на имунизационния календар. Това съобщи Цветомира Иванова от областната администрация.

По думите на Иванова процесът е отворен и записването ще продължи, докато тече ваксинацията на втората група по плана.

Над 500 учители са пожелали да се ваксинират в Добричко

През първата фаза от националния план за ваксиниране са обхванати специалисти от лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник фармацевти и помощен персонал, уточни Иванова.

В областта са разкрити допълнителни имунизационни кабинети в Специализираната болница за белодробни болести в Габрово, в болницата "Д-р Теодосий Витанов" в Трявна, в болницата "Д-р Стойчо Христов" в Севлиево и в една от габровските поликлиники.

Очаква се през февруари да започне изпълнението на втората фаза, по време на която ще се ваксинират потребителите и персоналът на социалните институции, педагогическите специалисти и персоналът на ферми за отглеждане на норки, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
197 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини