Изследователска лаборатория отвори врати в училището в разградското село Раковски

Pixabay
share

Изследователска лаборатория за STEM обучение отвори врати в училището в разградското село Раковски. Новото учебно пространство е открито днес в деня на честването на патронния празник на учебното заведение, съобщиха от общинската администрация.

Лабораторията е изградена по спечелен от училището проект. При реализацията му е ремонтирана и обзаведена класна стая с 12 работни места за ученици. Закупен е хардуер, включващ интерактивен дисплей, лаптоп за учителя и устройства за учениците. Софтуерът предоставя достъп до мултимедийна библиотека, в която са на разположение 1200 3D анимации, 120 практически експериментални приложения и електронни учебници. Достъпни са уроци по биология, география, физика, химия, математика, история, музика, езиково обучение, изобразително изкуство.

В новата STEM учебна база учениците ще имат възможност да съчетаят обучението в различни области на познанието с експериментална дейност, както и да разработват проекти, насочени към опознаване на света около тях, посочват от общината.

Водещи новини

Още новини