Фандъкова: Имаме готовност да отворим детските градини в понеделник

Фейсбук - Йорданка Фандъкова
share

Имаме готовност да отворим детските градини в понеделник - на 14 декември, ако се вземе такова решение. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на строителството на нова детска градина във "Владая". 

"Личното ми мнение е, че детските градини трябва да работят, но при спазване на всички мерки и възможност за родителите, които искат да оставят децата си вкъщи. Другите мерки би следвало да останат в сила и след 14 декември", каза столичният кмет. 

Фандъкова: Две детски градини ще се грижат за децата на медиците в София

"Факт е, че има плавен спад на заразените, но все още е висок броят на хоспитализираните и пациентите на интензивно лечение в столицата. София остава в червената зона", коментира Фандъкова.

"В момента строим 14 нови сгради на детски градини на територията на Столична община. Една от тях е нова сграда на детската градина във Владая за 3 групи, с физкултурен салон, нови площадки и топла връзка със старата сграда. Очаквам през февруари строителството да е завършило", съобщи кметът на София.

Планираме около 70 млн. лв. в бюджета за следващата година за строителство, отчуждаване и проектиране на детски градини, разкри градоначалникът.

Целта на 3-годишната програма за строителство на детски градини, която подготвихме, е за това време да осигурим места за всички деца от 6 до 3 годишна възраст, коментира тя. 

За изпълнението й е ключова и активността на кметовете на райони, които придвижват градоустройствените процедури и провеждат процедурите по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител.

Водещи новини

Още новини