Фандъкова: Две детски градини ще се грижат за децата на медиците в София

  • 25 ноември 2020 16:23

  • 5377
  • 15
Фандъкова: Две детски градини ще се грижат за децата на медиците в София
© bulphoto (архив)

За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от COVID отделенията в софийските болниците отваряме две дежурни детски градини, които да се грижат за децата им. Предложих тази възможност на директорите на болниците, които разговаряха с екипите си в COVID отделенията. Това написа във Фейсбук кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32662

Над 80 са децата на медиците, за които до момента събрахме информация и ще осигурим грижа през деня, докато техните родители се грижат за болните от COVID. Благодаря на директорите 124-а и 117-а детска градина – г-жа Димитрова и г-жа Врачева и на техните екипи, които се съгласиха да отворят и да работят с децата на медиците, пише тя.

Окончателно затягат мерките срещу COVID-19 от петък!

Заедно с тях до края на седмицата ще направим необходимата организация за приема на децата. 124 детска градина се намира в близост до Александровска болница, ВМА и "Пирогов", а 117 детска градина в „Младост“ е до Окръжна болница „Св. Анна“ и „Софиямед“.

Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще създаде големи неудобства за много семейства в София, не само тези на медиците. Но съм убедена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направи за тях, посочва кметът на София.

За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от КОВИД-отделенията в софийските болниците...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Сряда, 25 ноември 2020 г.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
5377 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Ивет Софийска

2020.11.25 | 21:00

15
Преди преврата имаше план за продължение на бул. Сливница до околовръстното. Но започна великото ограбване на държавата и всичко остана спомен от миналото. На кръстовището на бул. Сливница с бул. Васил Левски трябва да се изгради транспортен надлез на няколко нива. Освен това кръстовищата по Сливница трябва да бъдат с надлези. Така освен по бързо предвижване, няма да се замърсява столицата ни, която е най замърсения град в света. В момента е такава класацията. Събудете се от кметството и правителството, независимо кой ще бъдат на власт.

2020.11.25 | 20:42

14
А, ДЕЦАТА на другите РАБОТЕЩИ Фандъковааааааааааааааааааааааа?!
Петър Захариев

2020.11.25 | 20:25

13
Партийните фирми строят в южните квартали през два метра блокове. Защото има готова комуникация: канализация, ток,вода. Североизточните квартали не са застроени и има място за нови ж.к. колкото е голяма София. Но за целта трябва кадърни хора от кметството да направят най важната улица на София, това е бул. Сливница. Като бъде продължен покрай Владайска река, Малашевско шосе, Кремиковци и до магистрала Хемус. Така ще има бърза и пряка връзка с магистрала Европа и Божурище. Това е най пряката връзка между двете икономически зони. Освен това от терминал 2 трябва метрото да се продължи под пистата към ж. к. Левски, бул. Сливница до Кремиковци. Тогава инвеститорите няма да напускат София. От тези квартали до летището се пътува с градски транспорт за над два часа. Като се построй третия и лъч на метрото, ще има удобен транспорт и може да се изгради нов Национален стадион. Там ще бъде най удобно и за феновете от вътрешността на страната. Покрай Кремиковци и Северната тангента може да се направи линия за скоростен влак който ще минава през много градове. Има място за огромни хотели, многоетажни паркиги и небостъргачи.
Розата

2020.11.25 | 20:01

12
Що ма Данче,майките на тия деца да не са с две пут.ки?!
разочорование

2020.11.25 | 19:48

11
Освен че не правите навеси на спирките, кметството ги разрушава и много хора ще бъдат на открито в дъжд и студ. Сигурно това са мерките срещу пандемията.
Ася Върбанова

2020.11.25 | 19:42

10
Компир след преврата съборихте детските градини строени през социализъма. Защо не съборихте некачествените и грозни панелни блокове. Те са ниски но заемат много място и са като китайската стена. Пречат на гледката към Витоша. На мястото на един панелен блок може да се построят два красиви небостъргача и между тях ще се вижда Витоша. Навсякъде в София може да се строят небостъргачи, с изключение на 10 км. преди и след пистата на летището. Около небостъргачите ще се строят огромни детски градини.
Васо Сръбския

2020.11.25 | 18:54

9
Медицитени с А същите тея уроди дето заразиха либийските деца със спин! Медици уроди ганьовци
Васо Сръбския

2020.11.25 | 18:53

8
Да ти е.б.а майката боклук селски, мръсна мижитурка, махай се от София, самоковска гад, мръсно жабешко лице да ти е.б.а майката!

2020.11.25 | 18:30

7
Медиците вече са касапи в бяло влизаш при тях излизаш в дървен костюм.

2020.11.25 | 18:16

6
ЙОРДАНООО-ПОДЛОГО ТИКВОВА, СЛИВЕНСКИЯ ПАНДИЗ ОТДАВНА ТЕ ЧАКА.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини