За безопасността в интернет ще разговарят Вим Вендерс и Мария Габриел

Представителство на ЕК в България (архив)
share

За безопасността в интернет ще разговарят Вим Вендерс и Мария Габриел. Разговорът със световнопризнатия кинорежисьор е по покана на българския комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, съобщиха от Представителството на ЕК в България. 

Като посланик на кампанията #SaferInternet4EU на Европейската комисия Вендерс ще посети столичната Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън".

Заедно с комисар Мария Габриел той ще дискутира с ученици съществуващите опасности и сигурността в интернет. Срещата с тях ще е на 5 април от 14.00 ч. на адреса на училището в ж.к. "Стрелбище", ул. "Траяновa врата", 26. 

От 18.00 ч. българският еврокомисар и германският режисьор ще бъдат специални гости на Дома на киното за извънредна прожекция на филма "Хотел за милион долара". Непосредствено след прожекцията, в 20.15 ч. Мария Габриел и Вим Вендерс ще влязат в диалог с публиката в киносалона на тема: "Европа създава: нови възможности за европейските творци". В дискусията ще вземе участие и министърът на културата Боил Банов. 

Водещи новини

Още новини