Марияна Божинова номинирана за служебен ректор на Стопанската академия в Свищов

share

На министъра на образованието и науката Тодор Танев е предложено да назначи професор Марияна Божинова за нов служебен ректор на Стопанската академия в Свищов. Предложението е гласувано днес на събрание на академичната общност, след като изтече 6-месечният мандат на досегашния служебен ректор професор Иван Върбанов, съобщава БНР.

Министър Танев назначи служебен ръководител на Стопанската академия заради сигнали за множество нарушения при провелите се през май избори за нов ректор. Тогава поста спечели професор Теодора Димитрова. Цялата процедура, довела до нейния избор, беше атакувана пред Административния съд във Велико Търново и повечето дела не са приключили. Висящи са и делата, образувани по жалби на професор Димитрова за незаконосъобразни действия на образователния министър и на служебния ректор. Това налага висшето училище да има временен ръководител.

Предложената за служебен ректор професор Марияна Божинова е ръководител на катедра “Търговски и туристически бизнес”. Според академичната общност, тя може да бъде обединителна фигура в кризисната ситуация, защото е равно отдалечена от враждуващите страни в Стопанската академия.

Водещи новини

Още новини