Синдикатът на учителите има 10 искания към правителството

share

Синдикатът на учителите към КТ "Подкрепа" иска извинение от премиера Пламен Орешарски за определянето на протеста им по време на управлението на Тройната коалиция като "седянка".

"Дори и да се извини премиерът Пламен Орешарски, от следващите действия зависят действията и на учителите към протестите, които текат в момента. Това е над системата на образованието. Това е нещо, което свързано като цяло с бъдещето на България, защото, както и всички, които идваха на власт през последните 23 години и преди това, казваха, че приоритетът е образованието, но на практика това не се случваше и сега сме на същата ситуация", каза председателят на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" Юлиян Петров в интервю за предаването "Нещо повече" по БНР.

Според Петров делегираните бюджети трябва да се преосмислят, защото носят отрицателен потенциал: "Затова питаме докога ще бъдат делегираните бюджети и кога ще се погледне към всяко едно българско училище, към всеки един ученик и дете като личност, като деца и ученици с равен шанс – нещо, което не се случва, т.е. има богати и бедни училища, големи и малки училища".

Той обясни, че има възможност да бъдат разширени 10-те искания на Синдиката към правителството.

Петров заяви, че засега няма да се организират стачки, но ако до есента не се обърне внимание на исканията на Синдиката учителите ще протестират.

Водещи новини

Още новини