С нова сграда се сдоби разрушена от земетресение детска градина в Перник

Булфото
share

Кметът на Перник Росица Янакиева преряза лентата на новата сграда на целодневна детска градина /ЦДГ/ "Родолюбче" в централния градски парк. Детското заведение бе с много големи поражения от земетресението на 22 май миналата година и се наложи да бъде съборено.

Новата сграда отговаря на всички съвременни изисквания, отбеляза директорът на градината Ангелина Рикова, предаде БТА. Построена е за осем месеца, като в изграждането й са вложени 1,2 млн. лева, отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Детската градина разполага с пет спални, също толкова занимални, физкултурен салон, "разливна" и други помещения. Преди на едно място децата играеха, спяха и се обучаваха, каза Рикова.

В ЦДГ "Родолюбче" има пет групи по 24 деца. Заведението съществува от 1949 г. - първоначално с две групи, сега има и два филиала. С новата сграда имаме възможност да приемем още 50 деца, каза Рикова.

Това е втората детска градина в Перник, която е напълно обновена със средства от Междуведомствената комисия. Преди около месец врати отвори детско заведение "Пролетен цвят".
 

Водещи новини

Още новини