Мъж загина по време на лов

share

46-годишен мъж е загинал по време на лов в землището на село Винище, съобщава “Конкурент”. Шефът на областната дирекция на полицията в Монтана комисар Валери Димитров потвърди информацията. Криминалисти със следови кучета, горски и доброволци са издирвали Ивайло Любенов повече от 16 часа. Ловецът е открит мъртъв вчера около 10 часа сутринта.

“Мъжът е прострелян в бедрото. Стреляно е с патрон със сачми, които са разкъсали феморалната артерия и човекът е издъхнал от загуба на кръв. Това установи аутопсията. При такова нараняване смъртта идва след минута и половина”, заяви за “Конкурент” началникът на районното управление на МВР главен инспектор Даниел Псалтиров.

Ивайло Любенов излязъл с дружинката в събота сутринта в горите около Винище за диви свине. Привечер, когато авджиите се събрали, за да си тръгват, установили, че Ивайло липсва. Около час го търсили сами и към 18 часа повикали полиция. Според криминалистите, възможно е човекът, дал фаталния изстрел, въобще да не е разбрал какво е сторил. Работи се и по версия стрелецът, пронизал Ивайло, да крие истината от колегите и полицията.

“Случаят е тежък. Това е първият ловен инцидент с фатален край през тази година в района”, каза главен инспектор Псалтиров.Съгласно разпоредбите от тази година, отстрелът на диви прасета със сачми е забранен, подчертаха експерти.

Полицията е прибрала оръжието на 20-те ловджии от дружинката, участвала в излета.

Водещи новини

Още новини