Осъдиха латвиец, продавал дрога, замаскирана като тамян и виагра

share

Окръжният съд в Пловдив осъди латвиеца Юрийс Абросимовс на две години лишаване от свобода условно с четири години изпитателен срок и глоба в размер на 5000 лв. Той беше признат за виновен за притежание на марихуана и други наркотични вещества, известни като т. нар. дизайнерска дрога.

Мъжът е работел като продавач в магазин за продажба на тютюневи изделия в Пловдив. Той обаче пласирал и прахообразни и кристалообразни вещества, зелена листна маса, като на етикетите било записано, че съдържат тамян, соли за вана, хапчета Виагра и бонзай, а на опаковките били изобразени линии за смъркане, гъби, халюциногенни ефекти.

През октомври миналата година в полицията била получена оперативна информация, че в магазина Абросимовс продава наркотични вещества, известни като "дизайнерска дрога". За проверка била сформирана група и на 22 ноември било извършено претърсване на магазина и дома му. В дома на мъжа били открити прахообразни и кристалообразни вещества, хапчета, както и марихуана, за която той обяснил, че пуши от време на време.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.

Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Водещи новини

Още новини