Бум на застрахователни измами с "кражби" на автомобили

share

Полицейски служители все по-често попадат на фалшиви сигнали за грабеж на автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на разследванията се оказало, че заявените като откраднати автомобили всъщност са били оставени с работещ двигател и контактен ключ на таблото.

С цел да получат полагащата се сума от застрахователя, собствениците премълчавали факта, че докато слязат за кратко време, оставят ключа вътре. На криминалистите нерядко се налага да разплитат подобни случаи. Вече има подведени под отговорност множество тъжители, превърнали се в обвиняеми за опит за измама. Служители от сектор „Престъпления, свързани с МПС” съвместно с техни колеги от Осмо районно управление откриха множество части от крадени автомобили. Вчера около обяд в хода на специализирана полицейска операция била проверена автоморга в столицата. Криминалистите се натъкнали на врати, фарове и стъкла от противозаконно отнети автомобили.

Елементите били демонтирани от три автомобила БМВ Х-6, един БМВ Х-3 и един „Фолксваген Кади”. Оказало се, че автомобилите са станали обект на кражби през последната година. Установено било и „Ауди А-3” с интервенция върху рамата. Инкриминираните части и автомобилът са иззети от полицаите. В хода на разследването се установило, че в същата автоморга преди около година криминалистите открили части от седем обявени за откраднати моторни превозни средства. Тогава на собственика било повдигнато обвинение, но той побързал да прехвърли собствеността на друг. Предстои доклад на материалите по случая пред Софийска районна прокуратура. Работа по случая продължава.

Водещи новини

Още новини