Хващат по две крадени коли на ден в София

share

По две крадени или нередовни коли на ден ловят на каналите за регистрация на столичния КАТ, пише в. Монитор.

Това показва статистиката, според която от началото на годината са образувани 215 преписки за автомобили с пренабити номера на мотори и рами или такива, обявени за издирване в Шенгенската информационна система. Не всички коли, които залавяме, са крадени. Има и такива с фалшиви и нередовни документи. Интересен факт е, че откакто работим с Шенгенската информационна система, имаме скок с 25 процента на установените подобни случаи, разкри шефът на столичния КАТ комисар Богдан Милчев.

Криминалистите от Перник вчера също направиха удар срещу крадените коли в града. Полицията спипала три тузарски автомобила без регистрационни табели и с пренабити номера. В квартал „Църква” е засечено лъскаво БМВ 530, което било обявено за издирване в Шенгенската информационна система. Колата била скрита в имот, използван от двама бандити с прякорите Меткето и Пикьора. По време на акцията полицаите се насочили и към пункт за регистриране на автомобили в пернишкия квартал „Калкас”. Там органите на реда се натъкнали на джип „Нисан Патрол”, който бил с пренабити номера на рамата и с фалшиви табелки. Мъжът, които се опитал да регистрира колата, имал връзка със заловените по-рано Меткето и Пикьора.

Разследващите предполагат, че Меткето и Пикьора се занимавали с кражбите на колите и замаскирането на отличителните им белези – като номера и регистрации. След това те ги давали на подставени лица, които да се опитат да ги регистрират пред КАТ и така колата да стане абсолютно редовна. Имената на двамата бандити изплуваха още в началото на юли. Тогава в техните имоти бяха намерени 33 двигателя със заличени номера и множество авточасти за БМВ-та.

Водещи новини

Още новини