Иззеха голямо количество контрабандни цигари в Благоевградско

share

Над 1 810 200 къса контрабандни цигари иззеха антимафиоти на територията на Благоевград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на провеждаща се спецакция на територията на Благоевград вчера на главен път Е-79 при разклона за Разлог антимафиоти спрели за проверка два леки автомобила - "Тойота Корола Версо" и "Ауди". В тойотата, управлявана от В.Д. /56 г./ от София били открити 16 черни найлонови чувала с 520 стека цигари. Аудито било управлявано от П.Х./27 г./, а с него пътувал 28-годишният А.Д. и двамата от София. А.Д., който признал, че акцизната стока е негова, е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

Малко по-късно - около 15.30 часа, при проверка на гараж в къща в с. Левуново, са открити и иззети 201 стека цигари, укрити в найлонови чували. Контрабандните тютюневи изделия са от различни марки. С полицейска мярка за 24 часа е задържан И.К./34 г./ от с. Марикостиново. Установено е, че акцизната стока е негова собственост.

По случаите са образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 234 ал.1 и ал.2 от НК. Действията по разследването продължават.

Водещи новини

Още новини