Съдят трима за откраднат кабел

share

Предложеното от Районната прокуратура в Балчик за споразумението с трима младежи, подсъдими за кражба на 10 метра проводник ще бъде разгледано от Районния съд на 10.10.2012 година. Държавното обвинение предлага те да бъдат наказани с пробация като изпълняват две пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължителна регистрация по настоящ адрес за същия период.

Подсъдимите са 23-годишният Й. Д. Й., 21-годишният Я. М. М. и 23-годишният Ст. Ат. Ст. от с. Оброчище, община Балчик. С постигнатото между тях и прокуратурата споразумение се приема за безспорно установено, че през месец януари 2012 г. по трасето Албена – с. Кранево, те са отнели 10 метра проводник ТПП на обща стойност 450 лв. от владението на телекомуникационна компания, без нейно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвият. Деянието е извършено след предварителен сговор помежду им и чрез използване на техническо средство. Причинените от него имуществени вреди са възстановени.

Тримата са декларирали, че са съгласни с постигнатото споразумение и се отказват от разглеждане на делото по общия ред.

Ако Районен съд – Балчик одобри сключеното между тях и Районна прокуратура – Балчик споразумение, то ще има последиците на влязъл в сила съдебен акт.

 

Водещи новини

Още новини