Спипаха нелегални имигранти на границата

share

Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 18.30 часа вчера на ГКПП-Капитан Андреево за влизане в страната като пътник в автобус „Мерцедес” (румънска регистрация) 34-годишен гражданин на Кот д'Ивоар представил паспорт с положена френска виза. При проверката служители от „Гранична полиция” установили, че визата е подправена. Мъжът е задържан със заповед за полицейско задържане и е настанен в помещение за временно задържане в Гранично полицейско управление-Свиленград.

По-късно вечерта, към 20.10 часа, на същия граничен пункт, за влизане в страната пристигнал лек автомобил “БМВ”, с румънска регистрация, управляван от 49- годишен ирански гражданин с разрешително за пребиваване в Румъния. Придружавала го 43-годишна иранка. И тя била с разрешително за пребиваване в северната ни съседка. При проверката на автомобила граничните полицаи открили на задната седалка на автомобила покрит с дрехи нелегален пътник – иранец на 49 години. Тримата са задържани със заповеди за полицейско задържане и са отведени Гранично полицейско управление-Свиленград. Автомобилът е иззет с протокол.

Минути по-късно на пункта за влизане в страната се подредил автомобил „Ланча”, шофиран от 23-годишния Г.М., който пътувал с още трима българи по документи. При паспортната проверка е установено, че един от тях не съответства на снимката от паспорта и всъщност е палестински гражданин. Пътниците са задържани, автомобилът е иззет.

И за трите случая е уведомена Районната прокуратура в Свиленград. По случаите работят разследващи полицаи.

Също снощи, към 21.40. часа в района на ГКПП-Лесово гранични полицаи са задържани двама, по думите им - тунизийски граждани, и двамата 23-годишни. Изяснено е, че те са преминали незаконно през граница от Турция. 24 часа ще останат в помещението за временно задържане към Гранично полицейско управление-Елхово. Уведомена е Районната прокуратура.

Гръцка виза с подправен срок на валидност са открили служителите на Гранична полиция на ГКПП-Дунав мост при проверка на паспорта на 39-годишен сириец, пристигнал на пункта за излизане от страната. Той ще остане задържан 24 часа в Гранично полицейско управление - Русе. За случая е уведомена Районната прокуратура.

Водещи новини

Още новини