Измамник пробвал да препродаде четири пъти апартамент

share

Година и четири месеца затвор получи в Шумен 50-годишният Анжелин Костилков, който се опитал да продаде на четирима различни купувачи един и същ апартамент. За капак имотът не бил негов, нотариалният акт бил фалшив, а купувачите изгорели с капаро от 1300 до 3200 лева. Присъдата на Костилков е условна, а съдия Пламена Недялкова го осъди и да върне парите на измамените – общо 9500 лева, пише Монитор.

Първи измамата усетили мъж и жена - семейство, което пристигнало в Шумен в края на 2009 година. Търсили си апартамент и попаднали на имот на улица “Победа” номер 16 в центъра на града. Продавачът не будел подозрение, а по-скоро предизвиквал съжаление тъй като бил болнав, имал проблеми с костите и бил вървящ скелет. На 2 март 2010 година семейството броило 3000 лева капаро по предварителен договор, но по-малко от месец след случая разбрали, че нотариалният акт на Костилков е фалшив.

Измамените пуснали дори съобщение в един от най-четените шуменски форуми с предупреждение всички да се пазят от продавача. Или форумът не бил толкова четен, или купувачите наивни, но до 11 юни на въдицата на Костилков се хванали още трима, които капарирали чуждия апартамент кой с 1200, кой с 2000, кой с 3200. Още през април първите измамени пуснали жалби в прокуратурата, а от полицията дори ги предупредили да не вземат да се саморазправят с измамника.

Подсъдимият е въвел измамените в заблуждение, че апартаментът е негов и им причинил вреди общо за 9500 лева, установи вчера районният съд в Шумен. Костилков трябва да плати и съдебните разноски и държавна такса по гражданските искове на пострадалите.

Водещи новини

Още новини