Мария Капон: ГЕРБ - ер разпределял 1 млн. лв на месец от контрабанда

share

Има сигнал подаден срещу един от тримата най-високопоставени хора в държавата, обяви лидерът на Единната народна партия Мария Капон.

Обвинението е, че той е покровителствал контрабандни канали. Какво е името на високопоставения член на ГЕРБ обаче Капон отказа да съобщи. По нейните думи сигналът е още от 2010г. И с него е запознат премиера Бойко Борисов, двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Дянков и председателят на НС Цецка Цачева. Цитираният политик е прибирал по 50 000 лв. всеки месец.

Чакаме реакцията на Бойко Борисов и искаме оставката на директора на Агенция “Митници” Ваньо Танов, обяви Капон. Беше цитиран ценоразпис на подкупите получавани от митническите служители в столичната митница. Общата сума от контрабанда само на алкохол на месец достига 1 млн. лв., твърдят от ЕНП като близо 45 % от спиртните напитки е без бандерол. Подобна схема съществувала и по границата, като тарифата там била 4000 лв., за да си затворят очите митничарите. Шефът на смяната на митницата прибирал по 500 лв. на товар, но лъвския пай от 1000 лв. били заделяни за високопоставеният член на ГЕ

Водещи новини

Още новини