Бащата на Женя: Излязат ли убийците, не отговарям

share

Доживотна присъда без право на замяна за убийците на Женя искат родителите на убитото момиче, пише в. Народно дело.

„Казал съм и на полицаите, и на следователите, че ако на тези двамата им дадат 15 г. затвор, жива ще я запаля сестра ми, като факел. Докато съм жив, от затвора тя не бива да излиза. Това е единственото ни дете. Ще я излежа, ако трябва. За нея искам доживотна присъда, а за убиеца смъртна.“ Това заяви таткото на 21-годишната Женя – Венцислав Тодоров, ден преди да погребе единственото си дете, единствената си радост, смисъла на живота си.

Утре в 14 часа почернените родители ще приемат в дома си затворения ковчег на детето си, а час по-късно ще тръгнат с него към последния му дом – гробищата в Тополи. „Ще я изпратим с роклята от абитуриентския бал. Тя й е любима. Това ще бъде последната дреха, която ще облече. Аз не я харесвах много, но исках да й доставя радост и й направихме роклята, която тя си избра. Само и само да бъде щастлива. Това ми е утехата – че детенцето ми два дни беше щастливо. И ботушките, тя си ги избра, с тях ще бъде. Така ще бъде облечена, нищо че ковчегът ще е затворен“, казва майката на момичето Ренета Тодорова. Заедно със съпруга си, Рени е заобиколена от малкото останало й семейство – майка й и брат й.
Неделя по обед е. Почерненото семейство стои и събира сили да влезе в стаята на Жени, за да извади дрехи за погребението. „Майка ми искаше да отиде да я облече, но хората ни казаха в никакъв случай да не допускам това. Не е за гледане. Патологът каза, че през цялата си практика такова зверско нещо не е виждал. А това са претръпнали към такива неща хора“, коментира Ренета.
Единствената цел оттук нататък е да доживее справедлива присъда за смъртта на детето си. „Доживотен затвор без право на обжалване, на замяна, на амнистия. От затвора тези не бива да излизат, иначе не отговарям, не знам какво ще направя“, категорична е жената, а съпругът й допълва, че чуе ли тази присъда, ще може спокоен да напусне света.

Водещи новини

Още новини