Нелегални имигранти хванати на турската граница

share

Продължават засилените мерки на ГД "Гранична полиция" по пресичане на нелегалната миграция през Държавната граница.

На 29 септември около 00:30 ч. на ГКПП Лесово при влизане в страната в товарен автомобил марка "DAF" с турска регистрация са открити трима палестински граждани, укрити в товарното помещение. Заедно с водача на товарния автомобил - български гражданин са задържани в ГПУ Елхово.

В 11,30 ч., граничен патрулен наряд от ГПУ Болярово задържа двама турски граждани - баща и син, преминали нелегално държавната граница в землището на град Болярово. Няколко часа по-късно, около 14,30 ч., наряд от ГПУ Свиленград, в землището на село Маточина в непосредствена близост до държавната граница, задържа семейство сирийски граждани мъж, жена и четирите им непълнолетни деца, преминали нелегално държавната граница.

По-късно, в 22,00 ч. на същото място са задържани трима мъже палестински граждани, преминали нелегално държавната граница. На 29 септември в 22,49 ч., наряд от граничното управление задържа трима мъже от Мали и мъж и жена - иракски граждани, преминали нелегално държавната граница в землището на село Капитан По-късно в 03,50 ч. на 30 септември на същото място са задържани трима граждани на Кот д`Ивоар, един гражданин на Ирак и един на Палестина.

Всички задържани са приведени в помещение за временно настаняване на задържани лица, а непълнолетните и майката са настанени в помещение за майки с деца.

Водещи новини

Още новини