Спипаха телефонни измамници

share

Полицаи от Велико Търново задържаха четирима мъже за телефонни измами, съобщиха от ОД на МВР във Велико Търново. Служители от Велико Търново, съвместно със свои колеги от ОДМВР – Бургас и Търговище задържаха във вторник чиетирима мъже, непосредствено след извършени две телефонни измами на територията на гр. Бургас. Задържаните са действали по позната вече схема – “д-р Димитров” иска пари за спешна операция на роднина.

В единия случай са поискани от потърпевшите 1000 лв., а във втория случай поисканата сума била 2000 лв. В хода на проведените съвместни действия от служители на трите областни дирекции, около 16.00 ч. във вторник извършителите Н.В. на 37 години, М. П. на 38 години, осъждан за блудство, изнасилване, убийство и измама и М. М. на 26 години, осъждан за измама и тримата от стражишкото село Камен са задържани, в района на гр. Омуртаг, предвижвайки се с лек автомобил в посока Велико Търново. В тях са намерени множество мобилни телефони и СИМ карти. По същото време в центъра на Омуртаг е задържано и “мулето им” – Д. А. (25 г.) от добричкото село Спасово.

Същият се е предвижвал с лек автомобил “Форд Ескорт”. Четиримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР в ОДМВР - Бургас. При последвало претърсване в домовете на тримата мъже от с. Камен са намерени и иззети още мобилни телефони и СИМ карти. След проведените действия по разследването е установено по безспорен начин, че Н.В., М.П., М.М. и Д.А. са автори на телефонните измами, извършена на 24 и 25 септември в Бургас. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Водещи новини

Още новини