Шофьори от Пловдив: Автобусите са опасни за пътниците

share

Автобусите на "Градски транспорт" Пловдив са опасни за пътниците, съобщиха стачкуващи шофьори от фирмата, пред журналисти.

Поради липса на средства автобусите нямат техническо обслужване, което е редно да са прави редовно, при пробег на определени километри. Управляваме автобуси – убийци, возим хора, а не картофи, казаха те. По тази причина стачкуващите искат проверка от ДАИ, които да направят констатациите и да вземат необходимите мерки. В противен случай виновни, ако се случи инцидент, ще бъдат шофьорите, твърдят те. От Регионалния инспекторат на КТ "Подкрепа" съобщиха, че организират съвместна проверка в дружеството на ДАИ и Инспекцията по труда.

От своя страна управителят на „Градски транспорт” - Пловдив Ангел Батаклиев съобщи пред медиите, че не се страхува от никакви проверки. Той дори е готов да инициира създаването на Обществен съвет и да отвори вратите на дружеството, което управлява. За да се види, какво е направено и какво се прави. Да се види има ли вина и каква е причината за този геноцид спрямо „Градски транспорт”. По думите му причина за състоянието и недостига на средства е нерентабилността на линиите, които държи фирмата и дублирането им от други превозвачи. По този начин няма шанс да се събере какъвто и да е оборот. Дружеството било недофинансирано. Разходите са 950 хиляди лева, а приходите около 650 хиляди лева – от продажба на билети и субсидиране от общината. Относно техническото състояние на автобусите Батаклиев твърди, че шофьорите сами са си отговорни за поддръжката им.

Водещи новини

Още новини