В бял ковчег погребаха разстреляната Ивелина

share

В бял ковчег погребаха разстреляната от ревнив полицай Ивелина Славчева. Стотици почернени близки на мъртвата красавица донесоха цветя на опелото в катедралния храм „Света Троица” край ловешката митрополия, пише Стандарт.

„Няма по страшно нещо от това да погребеш детето си”, проплака пред входа на църквата баща й Георги Славчев. Майка й Рени се върна скоропостижно от Испания, където работи. Лицето на момичето бе скрито в цветя заради четирите куршума, които изстрелял от упор в главата й побеснелият служител на закона. Ивелина е единствено дете на семейството. Работила като застрахователен агент в компанията „Армеец”. Офисът й се намира в центъра на града, непосредствено над него живее полицаят-убиец Иво Маринов. Там той я видял и се запознал с нея, а не във „Фейсбук”, твърдят момичета от компанията на Ивелина. Полицаят я причакал на паркинга, отворил врата на колата й, когато в събота сутринта компанията на Ивелина тръгнала да се прибира от дискотеката. Светкавично изпразнил пълнителя на служебния „Макаров”.

33-годишният Маринов бил обсебен от Ивелина и я преследвал маниакално от година и половина, казват техни познати. Виждали се няколко пъти, но нищо не се получило помежду им. Мнозина станали очевидци на опитите на полицая за срещи. Напоследък тя живееше в истински екшън, даже в трилър, разказват те. Ивелина започнала да подава сигнали срещу него в службата му, но колегите му регистрирали официално едва два. Според близките й обаче тя правила между 20 и 30 опита да внесе жалби, но по различни поводи й било отказвано. Ива се обадила уплашена по телефона в полицията и в 22 ч. на дежурния в полицията. Разказала, че Маринов отново я преследвал с бял микробус. Официална жалба пак не била регистрирана, а полицаят бил предупреден колегиално. Нникой не подозирал, че той е луд. Наказван е само веднъж и то отдавна. Арестуван е за 72-часа. След това прокуратурата ще поиска от съда да му наложи постоянна мярка за задържане под стража.

Водещи новини

Още новини