Пожарната в Кърджали с препоръки за предотвратяването на пожари

Pixabay
share

Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали.

Мерките са заради случаите на пожари в жилищни сгради в област Кърджали през последните седмици, съобщиха за медиите от регионалния пресцентър на МВР в областния град.

От началото на октомври в региона са възникнали три пожара, свързани с използването на отоплителни уреди, като при два от тях са нанесени материални щети, има и един загинал.

Тялото му е било открито овъглено след потушаване на пожар в къща в село Висока поляна на 10 октомври. 

Последният случай на пожар е от изминалата нощ, когато се запалил комин на лятна кухня в село Айрово. Екип на пожарната служба в Кърджали е потушил пожара, преди да обхване сградата.

Пожар гори в бивше училище в Русенско

За сравнение, през 2023 г. са регистрирани 36 пожара с подобен характер, 9 от които са с материални загуби, посочват още от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали, пише БТА.

Сред препоръките са както действия за недопускане на предпоставки за възникване на пожари от такъв характер, така и препоръки за действие. 

Водещи новини

Още новини