Акцията в Хасковско: Нелегален магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци разкриха полицаите

Булфото
share

Нелегален хранителен магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци с предполагаеми избиратели са разкрити при акция на полицията в област Хасково вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР).

Операцията е с основна насоченост противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите. Акцията започна в 7:00 часа на 16 октомврри и продължи през целия ден на територията на областта, пише БТА. Тя приключи със задържането на общо 20 души по Закона за МВР.

Издадени бяха седем предупредителни протоколи и бяха образувани пет досъдебни производства. Заведени бяха шест преписки за купуване на гласове.

В Любимец е установен незаконен търговски обект, в който са намерени  2120 къса безакцизни цигари. В жилище в хасковския квартал "Орфей" са открити грам метаамфетамин и пистолет без документи. Дрога е открита на още пет места.

От дом в Любимец на улица "Сакар", обитаван от мъж и жена, са иззети 170,2 грама златни накити, 15 670 лева и 4 тетрадки с имена и суми срещу тях. Списъци с предполагаеми избиратели и суми срещу имената им са намерени при проверките на още пет адреса.

По линия на пътната безопасност са проверени 1031 автомобила и 1377 лица. Санкционирани с акт са 105 нарушения, с фиш – 142, и с електронен фиш – 91. В акцията са извършени проверки на заложни къщи и дружества за бързи кредити – 45, търговски обекти –  83 и 16 рискови зони.

Петима са задържани при акция за купуване на гласове в Любимец

Обявени са били три лица за общодържавно издирване и са били задържани 24, обобщават от ОДМВР-Хасково.

Водещи новини

Още новини