Акция срещу купуването на гласове в Градец: "Като не ми дават, откъде да знам"

  • 14 октомври 2024 13:11

  • 487
  • 0
Акция срещу купуването на гласове в Градец: "Като не ми дават, откъде да знам"
© БТВ

Мащабна акция на полицията и жандармерията срещу купения вот се провежда в Сливенска област. Операцията започна рано сутринта. До момента има осем задържани. Сред тях са две жени от село Градец и една жена от Жеравна. Те са задържани по съмнения за купуване на гласове и са отведени в полицейското управление в Котел.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 293

В техни търговски обекти са открити тетрадки с имена и суми срещу тях. Според полицията списъците потенциално могат да бъдат използвани за купен вот.

7 души са задържани при акция срещу купуване на гласове в Сливенско

В село Градец продължава засиленото полицейско присъствие. Там обикновено изборите протичат по един по-особен начин, защото в Градец има повече от 4000 избиратели, които са неграмотни и безработни.

„Подробности за сумите не мога да споделям, защото започна досъдебно производство. Както казах – тефтери, в които ръкописно са изписани имена и съответно суми. Твърдят, че това са вересии, но това е риск за използване на тези вересии - за опрощаване и склоняване към гласуване“, коментира главен инспектор Димитър Кикьов, началник " Охранителна полиция " ОДМВР-Сливен

„По 20-30 лева бяха, нали така вървяха? Сега не знам колко - като не ми дават, откъде да знам“, казва местна жителка на Градец.

Освен задържаните ще бъдат разпитани и всички лица от списъците.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
487 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини