Общо 1311 нарушения на скоростта са установени за миналата седмица в Габровско

Bulphoto (архив)
share

От Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) в Габрово са установили 1311 нарушения на скоростта през миналата седмица, съобщи на брифинг старши полицейски инспектор Пенчо Пенчев от сектора „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Габрово.

За седмицата са констатирани общо 1797 нарушения, от които 1311 – за превишена скорост. Установените водачи, шофирали след употреба на алкохол, са общо шест, като при двама от тях концентрацията на алкохол е била над 1,2 промила. Водачите, употребили наркотици, са трима. 

Полицията е съставила 74 акта, като най-честите нарушения, констатирани от пътните полицаи, са неправилно пресичане; неизползване на обезопасителен колан; неспазване на пътни знаци и маркировка; неправилно движение по пътното платно; неправилни маневри; отнемане предимство на пешеходец. Наложени са общо шест глоби на водачи на индивидуални електрически превозни средства.

Жена пострада при челен сблъсък между кола и автобус

„През настоящата седмица ще се проведе специализирана полицейска операция Focus on the Road. Тя се провежда по линия на ROADPOL и е насочена към спазване на забраните за ползване на мобилен телефон при управление на МПС; спазване на забраните за ползване на мобилен телефон при управление на индивидуални електрически превозни средства и използване на обезопасителни системи. Продължава контролът на пътното движение по бул.“Могильов“ спрямо всички участници в движението. Ще се извършват проверки по пешеходните зони в Габрово с цел установяване на водачи, нарушаващи правилата за управление на индивидуални електрически превозни средства.“, каза по време на пресконференцията старши полицейски инспектор Пенчо Пенчев от сектора „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Габрово.

Униформени служители ежедневно присъстват в районите на учебните заведения в часовете на отиване и връщане на децата от училище, стана известно още по време на пресконференцията. 

Водещи новини

Още новини