Задържаха за 72 часа диригента Левон Манукян

bulphoto (архив)
share

Известният диригент Левон Манукян и още трима са били задържани по разследване на длъжностно присвояване и пране на пари. И на четиримата вече са повдигнати обвинения, съобщават от прокуратурата. 

Левон и още един от задържаните са с повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, извършено в условията на продължавано престъпление. 

По отношение на другите двама са повдигнати обвинения за пране на пари. 

Задържаха мъж с дрога, скрита в кутийки от шоколадови яйца

На единият от задържаните е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева.

Манукян и втори от обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои преценка на доказателствата с оглед евентуално внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Очаква се Окръжният съд ще се произнесе за мярката за неотклонение и за последния от групата - Атанас, съобщава "Марица". 

Действията по разследването продължават.

Междувременно бе съобщено, че и Родопският драматичен театър в Смолян е част от схемата с присвояване на държавни средства и пране на пари. Той е част от разследването, свързано с театъра в Разград, при което бяха арестувани четирима. Към момента няма повдигнати обвинения по посока на театъра в Смолян, но се работи активно по случая, каза заместник-окръжният прокурор на Пловдив и наблюдаващ прокурор по делото за схемата в Разград Галин Гавраилов. 

Към момента продължават активните действия по разследването на схемата, практикувана в театъра в Разград, подчерта Гавраилов. Самият той, според събраните доказателства, ще прецени дали да иска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Левон Манукян - известният диригент и шеф на театъра там. 

"Касае се за изключително сложна схема, с включени лица на различни нива. Атанас, спрямо който Окръжният съд взе най-тежката мярка "задържане под стража" днес се е занимавал с търсенето на лица, с които да се сключват трудови договори. После отговарял за събирането на парите от тези лица.  Някой от назначените сами теглили пари от личните с банкови сметки, други от средствата теглил Атанас. Той е от Перник, част от фиктивните служители - също", каза прокурор Гавраилов. 

Водещи новини

Още новини