Съпрузи бяха осъдени за длъжностно присвояване за над 300 000 лева

  • 30 септември 2020 16:35

  • 656
  • 0
Съпрузи бяха осъдени за длъжностно присвояване за над 300 000 лева
© pixabay

Изпълнителната директорка на акционерно дружество в Шумен Здравка Й. и съпругът й Йордан Й. - член на съвета на директорите му, са признати за виновни от състав на Шуменския окръжен съд за длъжностно присвояване и сключени неизгодни сделки с щети за дружеството за над 300 000 лева, който им наложи условни наказания, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Здравка Й. съзнателно сключила неизгодна сделка на 1 юли 2013 година, по силата на която продала на еднолично дружество с ограничена отговорност, собственост на съпруга ѝ, машини и съоръжения. Разликата в цената в размер на 36 125 лева е присвоена.

Спецпрокуратурата предаде на съд бившия председател на ДАБЧ

Тя е призната за виновна за длъжностно присвояване, чрез сключване на неизгодна сделка за дружеството. Наказанието й е три години "лишаване от свобода", с три години и половина изпитателен срок. С присъдата тя е лишена и от право да упражнява търговска дейност три години.

Съпругът ѝ Йордан Й. в качеството си на длъжностно лице - член на Съвета на директорите на акционерното дружество в Шумен, пък продал на друго лице идеални части от поземлен имот, както и идеални части от промишлена сграда и няколко складови бази. Той е признат за виновен за съзнателно сключване на неизгодна сделка с имущество на дружеството, от които са последвали щети за 287 437 лева.

Присъдите на двамата съпрузи, признати в извършване на икономически престъпления, подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
656 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини