Нива с канабис е разкрита край Хасково

Булфото (архив)
share

Поредната нива с канабис е разкрита и унищожена в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Става въпрос за 36 растения с височина до 320 сантиметра, открити в землището на харманлийското село Смирненци. Насажденията са били култивирани, тъй като има следи, че са поливани, привързани към дървени колове и окопани.

Според проверката до момента все още не е известен собственикът на парцела, уточниха от полицията.

За по-малко от месец това е четвъртият случай, в който полицаите разкриват на територията на областта парцел със засаден канабис.

На 25 август т.г. при специализирана полицейска акция край село Георги Добрево, община Любимец, в гориста местност, служители на реда разкриха стопанство със 17 канабисови растения, израснали на височина между 3,2-4,2 метра. Бяха събрани данни, че растенията са отглеждани от двама мъже, които бяха арестувани.

Спипаха трима с наркооранжерии в селски къщи (снимки)

На 5 септември беше съобщено за нов случай. Двама мъже бяха задържани в Районното управление на МВР в Свиленград за отглеждане на 72 растения от рода на конопа на остров в река Марица, в землището на село Момково.

Седмица по-късно мъж и жена бяха арестувани за отглеждане на канабисови растения в землището на симеоновградското село Свирково. В местността Делеварган полицията откри 22 стръка канабис с височина до три метра, за които бяха събрани данни, че се полага целенасочена грижа.

Водещи новини

Още новини