Почина пенсионерът от Белозем, завлечен със 130 хил. лв.

pixabay (архив)
share

67-годишният Стоян Минчев от пловдивското село Белозем, от когото две братовчедки измъкнаха 130 хил. лв. с измама, е починал. Едната от тях - Атанаска Георгиева беше осъдена на 13 години затвор от окръжните магистрати, другата - Вида Колева - на 12, в престъплението е замесен и мъжът на първата Стоян Петров, който получи 7 години.

И тримата са обжавали присъдите си и предстои насрочването на делото в Апелативния съд. 

Стоян Минчев и 24-годишната тогава Атанаска се запознали на гарата в Пловдив през 2022 г. Тя му споделила, че мъжът й я напуснал и тя трябва сама да се грижи за децата си, и пенсионерът й дал дал пари, за да помогне.  Жената трябвало да му ги върне, но не го направила и му казала, че ще уреди майстори да му ремонтират къщата за компенсация. Нейни познати се появили в дома му и сменили няколко улука, после спрели работа. Междувременно Атанаска завъртял любов със Стоян, запознала го и с братовчедка си Вида (на 45 г.) и двете продължили да му искат пари, като го карали да тегли кредити и да продава земи. Според близките на двете жени Минчев е имал интимни отношения и с Вида. Братовчедките отричат да са мамили пенсионера, той им давал доброволно пари заради близостта им. "Всичко беше по любов", извика на едно от заседанията по делото Атанаска.

Жените, измамили пенсионер от Белозем: Всичко беше по любов и интимно

Когато разбрал, че е измамен и разорен, Стоян Минчев получил инсулт. Трудно се придвижваше и едва говореше в съдебната зала, но успя да разкаже своята версия. "Като им казах, че повече няма да тегля пари, ме заплашиха, че ще ми запалят къщата", обясни той.

Делото ще продължи и след смъртта му, като неговите наследници - сестра му идвамата ѝ синове, може да се конституират като страни. "Ще продължим битката за справедливост", заяви пред "24 часа" единият от племенниците на починалия - Миню Грозев. 

Водещи новини

Още новини