Хванаха трима за зверски грабеж и бой над баба в Белозем, с множество присъди са

  • 04 юни 2020 13:36

  • 1259
  • 6
Хванаха трима за зверски грабеж и бой над баба в Белозем, с множество присъди са
© Pixabay

Трима мъже са арестувани за нападението на 87 годишна жена от Белозем в началото на месец февруари. Това съобщиха от ОДМВР-Пловдив. 

Жената, която живее сама, стана жертва на зверски грабеж от трима мъже, които посред нощ нахлули в дома и я заплашили с нож. Един от нападателите я блъснал на земята, в следствие на което и е причинил средна телесна повреда.

След случилото на територията на Раковски и Белозем се проведе мащабна полицейска акция, при която бяха задържани 42 души.

Акцията от вчера в Белозем внесла респект

Тогава на място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, които се ангажираха с разкриването на извършителите на престъплението.  

Гешев за битовата престъпност: Ако не можем да се справим с нея, по-добре да закриваме държавата

След разследване под надзора на Районна и Окръжна прокуратура, продължило няколко месеца, пловдивската полиция  установи тримата извършители на тежкото престъпление.

Мъжете са от Белозем. Единият от задържаните - Ангел от Чирпан е с 4 присъди. Вторият - Тодор, е извършил 11 престъпления с други лица. Най- високата му присъда е 7 години. Третият съучастник - Атанас е с 6 присъди. Към момента срещу тях няма висящи дела. 

"И тримата са с криминално минало. Надявам се събраните доказателства да намерят продължението на своя живот за дълго време в затвора"  коментира в Белозем зам. окръжният прокурор Галин Гавраилов. Наказанието, което се предвижда за извършеното престъпление е от 5 до 15 години. Тримата са с мярка за неотклонение задържане под стража от съда.

Рязък спад на битовата престъпност, в резултат на засилените полицейски операции по линията, отчете на срещата в Белозем директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Йордан Рогачев и допълни, че усилията на областното звено са насочени към осигуряване на спокойствие и сигурност на жителите в малките населени места- възрастни хора, които със своята беззащитност стават жертва на престъпни посегателства. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1259 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
манол пешов

2020.06.06 | 13:05

6
12 години съм инвалид за мен нема и 1 количка 30 г трудов стаж 10 г в уранова мина срам и позр

2020.06.04 | 16:27

5
Де да бяха само цигани
българин

2020.06.04 | 14:47

4
Мацето на снимката с черното костюмче и розовата блузка - колко и е гръдната обиколка ...??!

2020.06.04 | 14:23

3
Няма такава държава,хора с по 10.висящи дела са на свобода,смях в залата.

2020.06.04 | 14:06

2
На циганите много им пука за присъдите и делата, защото българският съд е по-смешен от Мики Маус. Дори Европа казва на БГ-съдиите, че са корумпирани.
Грейс

2020.06.04 | 14:06

1
Алоооу! Каскетов и "Сизаре", абе срам нямате ли? Вашите "избиратели" и обгрижваните от Сорос дегенетсти всеки ден подлагат възрастните на терор. Не ви ли стига, че сте ги оставили с пенсии, с които не се знае как оцеляват ами сигурно се кефите, че колкото повече възрастни умират токова повече пари за паразитите остават! Алооу закрийте антибългарският комитет. Мама ви да....... боклуци такива. Дано всички мангаури ви такова такова ката.

Добави коментар

Водещи новини