Говори майката на детето: Как момче беше блъснато от тротинетка и изоставено ранено в София?

Нова тв
share

През изминалата седмица деветокласникът Матей беше прегазен от електрическа тротинетка посред бял ден в София. Извършителите, най-вероятно деца, избягали от мястото на инцидента. Какво е състоянието на детето и знае ли се кои са извършителите – говори майката на Матей Алексантра Левски.

Понеделник следобед Александра има среща със сина си пред работното ѝ място. Решава да му звънне, за да провери, докъде е стигнал.

„Звъннах му по телефона и не го чух него, някакъв мъж ми вдигна и ми каза, че той не може да говори, защото е претърпял инцидент”, разказва Александра Левски.

Инцидентът се случва пред 6-то Районно управление в 16:50 този понеделник, предава Нова тв.

15-годишният Матей се е движил по алеята, която е за пешеходци, когато в гръб е ударен от електрическа тротинетка и изпада в безсъзнание.

След това извършителите са избягали, без да се интересуват от състоянието на раненото дете.

16-годишно момче е с опасност за живота след инцидент с тротинетка в Плевен

„Те му чупят крака, най-вероятно от болката той пада, удря си лакътя и главата, и изпада в безсъзнание. Детето ми е с много тежка травма на крака, с 40 см желязо за цял живот, с два пирона”, обяснява Александра Левски.

От полицията отказаха да застанат пред нашата камера, но заявиха, че е образувано дело срещу неизвестен извършител. След разговор със свидетелите майката споделя, че най-вероятно извършителите са деца.

„И аз съм човек, и аз съм правила грешки. Трябва, когато направиш грешка, да си поемеш вината. Тоест тези деца е трябвало да останат и да видят какво се е случило с моето дете”, казва Александра. „Благодаря искрено и сърдечно на всички, които са помогнали на детето ми”, допълва тя.

Няколко дни по-късно Матей е в съзнание. Все още е в „Пирогов” и му предстои възстановяване.

„Един месец не трябва да стъпва на крака си, не знам колко месеца ще прохожда с патерици. Учим се да ходим наново”, разказва Александра.
 

А насъщото място деца на тротинетки продължават да карат безразсъдно. 

Водещи новини

Още новини