Ирландски вълкодав без повод и намордник нападна малко куче и собственика му

gettyimages
share

 Ирландски вълкодав нападна по-малко куче и собственика му в кв. "Симеоново" в София. За инцидента разказа съпругата на потърпевшия. По думите ѝ ирландският вълкодав е бил без повод и без намордник и се разхождал свободно. Огромното куче се нахвърлило върху домашния им любимец от порода Джак Ръсел териер  и върху приятеля ѝ. Мъжът го вдигнал в опит да го предпази и така малкото куче не е пострадало сериозно.

„Инцидентът се случи преди два дни на алеята за Витошките езера в квартал „симеоново”. Прибирайки се с нашето куче от ежедневната си вечерна разходка на средата на алеята срещнахме един господин с две кучета. Те бяха по-големи. И двете бяха видимо агресивни, но само едното от тях беше на повод. Именно ирландският вълкодав се нахвърли върху нашето кученце и да го хапе. Другото голямо животно започна да скача върху нас, когато гушнах домашния си любимец”. Това разказа потърпевшият Явор в ефира на Нова телевизия. 

По думите му стопанинът на агресивното куче „само викаше по него”. „Държеше другото куче на повод, защото то беше видимо афектирано. Мъжът говореше на развален руско-украински. не сме го засичали друг път в квартала”, подчерта потърпевшият. И допълни, че не е подал жалба, а само „съпругата му е написала пост в социалните мрежи, за да предупреди хората в квартала”.

Съпругата му заяви, че в семейството има тийнейджър, който също разхожда домашния любимец в района. „Тримата разхождаме кучето си сутрин и вечер. Можеше да бъдем нападнати дори аз или сина ми. От 12 години имаме домашен любимец, но от последната година и половина е някакъв страх и ужас. Доскоро имаше една госпожа, която разхождаше две немски овчарки. Дори направихме  групов сигнал, за да ѝ се дадат някакви предписания, за да прекрати разходката на кучетата си без повод”, посочи жената.

Озверял питбул събори бебешка количка и уби малко куче в София

От Столичната община съобщиха, че ежедневно се извършват проверки по сигнали за разходки на кучета без повод. За последните два месеца са проверени над 450 стопанина и са съставени над 30 акта. От СО обаче посочват, че няма как да реагират, ако няма никакви данни за агресивното куче и трябва да се посочи поне адрес, за да се отиде на място и да се вземат мерки.

Водещи новини

Още новини