Митнически служители спипаха над 240 000 британски лири на "Дунав мост" при Видин

Агенция Митници
share

Митническите служители на ТД Митница Русе установиха и задържаха 241 020 недекларирани британски лири при проверка на товарен автомобил в района на Дунав мост-Видин. 

На 25.08.2024 г. на вход в Република България пристига товарна композиция с чуждестранна регистрация, управлявана от турски гражданин. Водачът е попитан дали има парични средства, които да декларира, но той е отрекъл.

Иззеха недекларирана валута за над 156 000 лв. на „Капитан Андреево“

Митническите инспектори са извършили оглед на превозното средство, при който възниква съмнение за манипулация на една от фабричните кухини между влекача и ремаркето. Извършена е специфична рентгенова проверка, която потвърждава наличието на зони с различни плътности в участъка, за които водачът заявява, че са пакети с валута.

Случаят е поет от разследващ митнически инспектор, като в кухината са установени 44 пакета, обвити в черен найлон, съдържащи общо 241 020 британски лири. Валутата е задържана. 

Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем водача на превозното средство Я.О, гражданин на Турция, по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 251, ал.1 от НК. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

 

Водещи новини

Още новини