11 пожара бушуваха вчера в Монтанско

Getty images (архив)
share

При топлото време вчера, когато температурите в Монтанско достигнаха 37 градуса на сянка, в региона са бушували 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Пожарите са били на няколко места в землищата на градовете Монтана, Лом и Вършец, и в селата Мокреш, Долни Цибър и Черни връх в община Вълчедръм, Трайково в община Лом, Лехчево и Пали лула в община Бойчиновци и Крива бара в община Брусарци. Всичките са потушени от екипи на пожарната от Монтана и региона. Няма пострадали хора и нанесени материални щети, изгорели са предимно сухи треви и отпадъци.

От полицейската дирекция в Монтана апелираха в топлите и сухи дни на август, когато в следобедните часове температурите в областта достигат 35-40 градуса, да не се пали огън на открито и да се спазват правилата за пожарна безопасност при разходки и работа в полето и планината, тъй като при тези атмосферни условия и най-малката искра може да предизвика голям пожар. Борбата с огнената стихия ангажира много сили на пожарната и други екипи от държавни лесничейства, общини, Българските държавни железници и т.н.

Хората, които се борят с пожарите, рискуват живота си и само през този месец трима пожарникари пострадаха при гасене на пожари в гори край Вършец и Брусарци. Пожарите нанасят и щети на природата, посочиха още от полицейската дирекция, предаде БТА.

Тридесет и четири битови пожара са регистрирани в Кюстендилско през отоплителния сезон

Водещи новини

Още новини