Тридесет и четири битови пожара са регистрирани в Кюстендилско през отоплителния сезон

  • 02 март 2024 16:29

  • 293
  • 1
Тридесет и четири битови пожара са регистрирани в Кюстендилско през отоплителния сезон
© Булфото (архив)

Тридесет и четири битови пожара са регистрирани в Кюстендилско за периода от 1 октомври до 26 февруари - през отоплителния сезон, съобщиха от полицията, предаде БТА.

Десет от пожарите са с преки материали щети, а основните причини са самозапалване в комини (24 пожара) и строителна неизправност – (6 пожара).

Четири пожара са възникнали от неправилно ползване на отоплителни уреди. Няма загинали и пострадали граждани от произшествия, свързани с есенно-зимния отоплителен сезон, уточниха от полицията.

По-рано от противопожарната служба съобщиха, че пожарната обстановка в региона е усложнена. По данни на Областната дирекция на МВР от 1 до 16 февруари са обслужени общо 41 произшествия - 12 в урбанизирани територии и 29 в извън населените места. Поради небрежно боравене с открит огън са възникнали 37 пожара, а четири - от късо съединение в електропроводните линии.

Според пожарникарите, повишаването на температурите и слънчевото време са предпоставки за възникване на пожари и усложняване на пожарната обстановка. От там припомниха, че административната санкция за палене на стърнища и изгаряне на горими отпадъци, съгласно Закона за МВР, е от 200 до 2000 лв.

Пожарникари са загасили 78 пожара в страната през изминалото денонощие

Последвайте канала на

Валери Зайцев
293 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.02 | 17:53

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Водещи новини