Вижте какви ги е вършил Орлин, преди да убие Силвия, намесени са 1 милион лева

Bulfoto
share

Около 1 милион лева профуква Орлин Гигов за охолен и разгулен живот, преди да затрие приятелката си - украинката Силвия Киркова, както сам си признава! Това разкрива приятел на задържания за убийството, пожелал анонимност, цитиран от "България Днес".

По думите му 47-годишният бивш шофьор на МВР болница наследява преди няколко години колосалната сума от баща си, който навремето е бил началник в УБО. За броени месеци парите се стопяват.

"Животът на Орлин беше жени, хазарт и алкохол. Купуваше на приятелките си скъпи дрехи. Помисли си, че банковата му сметка е безкрайна. Харчеше на поразия, а после започна да продава имотите си", разказва приближеният на Гигов

Орлин се подвизава в столичния ж.к "Младост", но след като губи имуществото си, започва да живее по квартири. Хора в квартала го засичат заедно с приятелката му Силвия. Прави им впечатление, че и двамата се наливат с алкохол без мярка. След това често са виждани да спят по пейки. Майката на Орлин му наема жилища, но хазяите ги гонят заради непрекъснатите запои и скандали. Затова майката приютява сина си и приятелката му в дома си, където се разиграва и фаталният побой.

Животът на Гигов се преобръща окончателно на 20 юни т.г. Тогава между него и украинката за пореден път възниква скандал, докато запиват в апартамента в кв. "Красно село". Преди това два пъти мъжът отива до близко квартално магазинче, за да купи по половин литър водка. Разпрата се оказва последната между тях, защото според признанията на самия Орлин той бие до смърт Силвия.

Сигнал за смъртта на жената е подаден от Орлин, както и от неговата майка. Жертвата е намерена на плочките в жилището с черепно-мозъчна травма. По Орлин също са открити множество травми. Той признава пред майка си за стореното. Споделя, че е убил приятелката си бързо и рязко, приспал я завинаги и не е боляло много.

Това не е първата изцепка на Гигов. През миналата година мъжът е закопчан отново за побой над Силвия. Пребитата жена е изхвърлена гола, боса и обезобразена на улицата. Тя оттегля жалбата си и отказва да бъде разпитана пред съдия. Затова разследването зацикля.

Междувременно през пролетта на 2023 г. бившият шофьор отнася условна присъда от СРС за побой над предишна негова приятелка. Насилието над културoлога Мила Пейкова е извършено преди Коледа през 2020 г. Тогава след употреба на алкохол Гигов пребива жената, като й чупи носа и лявата скула. Рита я по тялото и краката. След побоя жертвата търси помощ в "Пирогов".

След като убил Силвия, Орлин към мама: Приспах я завинаги!

Магистратите приемат, че нанесената телесна повреда е лека и дават на виновника условна присъда с 5 хил. лв. обезщетение за потърпевшата. След това присъдата е заменена с глоба.

Според приближени до Гигов жертвите му са повече от известните до момента.

"Спокойно, знам как да бия, така че да не личи. Ще те вкарам в гипсово корито и ще те лежа. С този нож ще те разфасовам", казвал Орлин на половинките си, докато ги пребива. Негов дългогодишен приятел признава, че се е случвало да спаси две от гаджетата му, докато са млатени при поредния побой.

Че Орлин е личност с висока степен на обществена опасност, отбелязват и две съдебни инстанции. Магистратите коментират, че присъдата му не е оказала възпиращ и превантивен ефект, напротив, той имал склонност да посяга на жените, с които съжителства. Затова две съдебни инстанции го оставят зад решетките след убийството на Силвия.

Насилникът се забърква и в екшън с ченгета. Преди около година Орлин е окован в столичен хотел след сигнал за викове и шум, подаден от служители на рецепцията. Мъжът буйства и се съпротивлява на опитите на униформените да му сложат прангите.

Така е погнат за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и съпротива към органите.

Срещу Гигов тече процес в Софийския районен съд за кражба и шофиране след употреба на кокаин. Преди броени дни той е конвоиран от ареста, за да се яви на заседанието.

Според обвинителния акт на 7 май 2022 г. към 22 ч. вечерта подсъдимият първо е задигнал от жена дамска чанта с вещи за 1800 лева. Час по-късно е спипан да джитка с мерцедеса си под влияние на наркотици. Обвинителният акт е внесен същата година, а делото още се точи пред първата инстанция.

Водещи новини

Още новини