Министър Стоянов пожела бързо възстановяване на ранените полицаи при мелето в Пловдив

Булфото
share

Пожелавам бързо възстановяване на двамата жандармеристи, пострадали от хвърлени камъни, и благодаря на служителите на МВР, че не допуснаха по-сериозни сблъсъци на пловдивското дерби. Това написа във Фейсбук профила си вътрешният министър Калин Стоянов.

"Благодаря на колегите от Жандармерията и от ОДМВР – Пловдив, че предотвратиха разрастване на напрежението преди пловдивското футболно дерби.

Бързата и професионална намеса на полицаите не позволи конфликтът да прерасне във физически сблъсък. Не бяха допуснати и сериозни закононарушения.

Двама полицаи пострадаха при мелето между агитките на "Локо" и "Ботев" в Пловдив

За съжаление има пострадали колеги. Пожелавам бързо възстановяване на двамата жандармеристи, които пострадаха от хвърлени камъни!

От територията на стадиона са иззети огромно количество военни димки, фойерверки, факли. При охраната на мача бе използвано видеонаблюдение, на заснетите нарушители ще бъде потърсена отговорност", пише той.

Припомняме, че двама полицаи бяха ранени при сбиване между фенове на "Локомотив" и "Ботев" в Пловдив преди дербито между двата футболни отбора.

Водещи новини

Още новини