Все още се чуват взривове край гара Елин Пелин

Bulfoto
share

До гара Елин Пелин тази сутрин се чуват изолирани взривове, повече от денонощие след пожара в складовете за фойерверки.

Чуват се гърмежи от пиротехника и то с доста така учестен интензитет в сравнение с предишните дни. Те приличат като на пиратки. Причината да се случват тези гърмежи е неясна, предава БНР.

Обявеното бедствено положение в град Елин Пелин и селата Нови Хан и гара Елин Пелин ще остане в сила до влизането на пожарникарите, което ще стане 24 часа след последния взрив.

В петък, бригаден генерал Станимир Йорданов каза, че към момента не е целесъобразно да се гаси на пожарът край Елин Пелин с вертолети с вода от въздуха заради веществата, които, в контакт с водата, могат да причинят неприятни последствия. Когато се наложи, вертолетите са готови пак да гасят от въздуха. Вчера военните обливаха района около останалия незасегнат склад, за да може той да остане изолиран от огъня и от последващи проблеми.

Почина и младата жена, пострадала при взривовете край гара Елин Пелин

Разследващите ще работят по всички версии. Сред тях - и тези за човешка грешка или технически проблем. Ако ситуацията позволи, днес се очаква в района на пожара да се извърши и оглед със специализирана техника на военните. Такива опити бяха правени в предните дни, но заради обстановката те не успяха да стигнат до местата, които трябва да бъдат проверени.

Водещи новини

Още новини