Двойно завишени са били нормите на фини прахови частици във въздуха над Гара Елин Пелин

share

Двойно завишени са били нормите на фини прахови частици във въздуха над Гара Елин Пелин, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Това е отчела мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда, която е разположена в селото, на около 1 км от взривилия се склад.

Нормите са били най-завишени в 4:00 ч., когато са измерени 128 микрограма/м3. В 12 ч. стойностите са се нормализирали до 12 mg/m3. От ведомството отчитат, че не е имало регистрирани превишения на среднонощните норми за серен диоксид, азотен диоксид и озон. Не е имало и превишения на осемчасовата норма за въглероден диоксид.

Мобилните станции показват, че въздухът в Елин Пелин не е замърсен. Няма завишение на фините прахови частици, в норма са. Това обявиха от Столичната дирекция „Аварийна помощ и превенция”.

Часове преди да загине: Доц. Шишков планирал зарята за Нова година в Пловдив

„Чрез дрон наблюдаваме района на взривовете и най-вече един от складовете, който казаха, че е доста пълен и не е гръмнал. Мисля, че няма такава опасност. Всичко започва да затихва. Чуват се остатъчни взривове”, поясни Стефан Георгиев от дирекцията.

 

 

Водещи новини

Още новини