Камион с подменен номер разтоварва незаконно отпадъци в завода за боклук в София

Кадър: БТВ
share

Скандал в столичния завод за боклук. Хванаха камион с подменен регистрационен номер да разтоварва отпадъци, без да има право на това, твърдят от депото. Става дума за 400 килограма.

Камери снимат камионите на кантара. На тези кадри се вижда часът, в който влиза превозното средство и регистрационният му номер. Камионът влиза в завода в 9 часа и 58 минути. Разтоварва боклука и на излизане служителите виждат, че всъщност номерата му отпред и отзад са различни.

Номерът отпред е за камион с разрешение за достъп. А номерът отзад - без, казват от там.

ГЕРБ в СОС със сигнал до РИОСВ заради заравянето на РДФ отпадъци в депо в София

„След като започнахме да проверяваме камиона по-обстойно и повикахме полиция, шофьорът махна номера отпред, който не беше реален, и остана с номерата, с които е регистриран камионът“, заяви пред БТВзам.-директорът „Производство“ на СПТО Валентин Баев.

„Виждате тези кабелни връзки, на разговорен език свински опашки, те в момента не са нужни, те са нужни за да се пъхне подмененият номер върху този, да влезе камиона да разтовари отпадъка и като напусне предприятието да си го извади много лесно“, обясни още Валентин Баев.

Двата регистрационни номера са на камиони, собственост на една и съща фирма.

„Така с два камиона те могат да извозват двойно повече отпадък“, каза още Баев.

В позиция до bTV собственикът на камионите твърди друго - преди портала на завода, шофьорът видял, че е загубил предния номер.

За да може да разтовари, слага друг от номерата на нашите камиони, който също е включен в регистрационния ни документ. Вторият номер се е озовал в него в понеделник, когато е носил броня на наш катастрофирал камион за ремонт.

Докато е разтоварвал, негов колега му се обажда, защото е намерил по път регистрационния му номер. Донесъл му го е на разтоварището и шофьорът си го е монтирал обратно.

Камионът е задържан в завода. А за внесения с него боклук, собственикът ще си плати.

Водещи новини

Още новини