ГЕРБ в СОС със сигнал до РИОСВ заради заравянето на РДФ отпадъци в депо в София

  • 10 април 2024 13:32

  • 382
  • 1
© ГЕРБ

Вчера бяхме на проверка в завода за боклук в София и установихме три изключително притеснителни факта. Това съобщи на брифинг общинският съветник от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Георги Георгиев. 

"Готово РДФ гориво, което е обработено през завода, се заравя в депото. Това е огромен екологичен и икономически проблем. Няма логика да се изхарчат хиляди левове от парите на софиянци, да обработим от камионите за боклук от суровината да се превърне в РДФ гориво и в крайна сметка да се зарови. Имаме огромни притеснения, че това е незаконно. Затова от ГЕРБ подаваме сигнал към РИОСВ. Фактът, че се заравя чист РДФ го признава и директорът на завода за отпадъци", допълни той. 

Васил Терзиев: Хората трябва да започнат да гледат на боклука като на суровина от материали, които се рециклират

"Крайно притеснително е, че за 5 месеца управление на ПП-ДБ-СС няма никаква организация за рециклиране на отпадъци. Трябва да има десетки работници, които да отделят от поточните линии подлежащите за рециклиране отпадъци. Сега има между 6 и 8 души на смяна, при 70 през 2023 г. През ръцете на един работник от завода за отпадъци трябва да минат по 70 тона боклук на ден, от който да извадят метал, стъкло и хартия. Тук говорим за потенциална безстопанственост в изключително големи размери. Имаме задължение към ЕК, което е било изпълнявано досега, от 9.52% сепариране на отпадъци. Сега се изпълнява около 3%."

"Един от бункерите в завода е пълен на 90%, а другият на 70% - такава запълняемост досега не е имало. Това се дължи на лошата организация, на това, че няма кой да отделя материалите за рециклиране, а пред завода имаше огромна опашка от камиони", коментира Георгиев. 

Няма оправдание за това защо Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите за 5 месеца не е провел нито една процедура за оползотворяването на РДФ горивото, заяви общинарят от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
382 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.10 | 16:32

1
Интересно, че 15 години с техните кметове ББ и селянката не се направи такава организация и тогава изобщо нямаха притеснения. А сега стана критично. Предизборно.

Добави коментар

Водещи новини